• slidebg2
  THIELE
  lanci za najteže uvjete
 • slidebg2
  thyssenkrupp infrastructure
  Profesionalci u niskogradnji
 • slidebg2
  ESCO
  mining experts

Zaštitna sigurnosna oprema EMJ

EMJ Zaštitni opasači

EMJ zaštitni opasači, izrađeni su sukladno normi HRN EN 358 i spada u naprednije model zaštitnih opasača. Izrađeni su od kvalitetne Njemačke Poliamid široke trake duplim ili jednostrukim kopčanjem, koji spadaju kategoriju opasače za teže uslove rada. Opasači su opremljeni sa ergonomski mekanim ledima kao i sa dvije velike polualke izrađene kovanjem od duraluminija. 

SAZNAJTE VIŠE

EMJ Zaštitni opasači sa sigurnosnim užetom

Zaštitni opasači sa sigurnosnim užetom su izrađeni sukladno normi HRN EN 358 te spadaju u naprednije model zaštitnih opasača. Izrađeni od kvalitetne Njemačke Poliamid trake sa duplim ili brzim kopčanjem, spadaju u kategoriju opasača za teže uslove rada. Opasači su opremljeni ergonomskim mekanim leđima, kao i sa dvije velike polualke izrađene kovanjem od duraluminija ili čelika. Opasač je dodatno opremljen sa 4xD prstena za vješanje alata ili torbice za alat. Opasač se isporučuje sa regulacionim ili fiksnim užetom u različitim kombinacijama.

SAZNAJTE VIŠE

EMJ Penjalice za drvene stupove

Penjalica PDS 3 ili PDS 4 je penjalica izrađena kovanjem iz okruglog profila sa 3 ili 4 zuba i kovanim stopalom DIN C45. Penjalica PDS 3 (4) se odlikuje iznimnom lakoćom što ju svrstava u jedne od najlakših penjalica dostupnih danas na tržištu EU. Velika nosivost i mogućnost savladavanja različitih promjera drvenih stubova, čini ovu penjalicu idealnim izborom s obzirom na omjer uloženo -dobiveno. Upotreba vrhunskih materijala i kvalitetna izrada penjalice čini ovaj proizvod "bestsellerom” u klasi.

SAZNAJTE VIŠE

EMJ Penjalice za betonske stupove

Penjalica PBS - Rex i PBS Compact spadaju u sam vrh ponude penjalica za betonske stupove na tržištu EU. Penjalica PBS "Rex” sa svojom mogućnošću regulacije je u mogućnosti savladati sve standardne promjere betonskih stupova. Penjalica je izrađena kovanjem stopala kao i sklopa za regulaciju iz okruglog profila. Spojni element cijevi i luk penjalice su obliveni kvalitetnom gumom radi boljeg prijanjanja uz stup. Velika nosivost i mogućnost savladavanja različitih promjera betonskih stupova čini ovu penjalicu svestranom "All-around” penjalicom za različitu primjenu na betonskim stupovima.

SAZNAJTE VIŠE

EMJ Zaštitni vatrogasni opasači

Vatrogasni opasači izrađeni su sukladno normi HRN 1144 / EN358 od poliamid negorive trake širine 85 mm sa dvije crvene vatrogasne crte. Opasač je opremljen sa duplim kopčanjem, velikom alkom od duraluminijuma i/ili osmicom za spuštanje pomoću užeta sa visine. Sigurnosno uže je obloženo kožom. Karabiner je izrađen od duraluminija ili čelika te je opremljen automatskim zatvaračem. Opasači su namjenjeni za upotrebu u vatrogasnim intervencijama i takmičenjima.

SAZNAJTE VIŠE

EMJ Visinski pojasevi za cijelo tijelo

Pojas za cijelo tijelo tip B-VXR Revolution, izrađen je sukladno normi HRN EN 358 i HRN EN 361 i spada u vrlo napredne modele pojaseva za cijelo tijelo.

SAZNAJTE VIŠE

EMJ sigurnosna užad

Visoko kvalitetna sigurnosna užad certificirana prema HRN EN 354, 362, 355,  358 standardima. Različiti modeli za sve vrste uvjeta.

SAZNAJTE VIŠE

Klizač + uže + karabiner

Proizvod se sastoji od klizača, sigurnosnog užeta i karabinera sa atestom.

SAZNAJTE VIŠE