• slidebg2
  THIELE
 • slidebg2
  THIELE
  okrugli lanci
 • slidebg2
  THIELE
  Člankasti lanci za elevatore
 • slidebg2
  THIELE
  kovačnica

THIELE®

VAŠ PARTNER ZA CEMENTARE, INDUSTRIJU, TERMOELEKTRANE I BIOMASU

Osnovana prije više od 70 godina, firma THIELE spada u vodeće svjetske proizvođaće lanaca. Iskustvo i razvoj u proizvodnji lanaca čini »Know-how« firme THIELE. Kvalificirani saradnici kao i visokoučinkovite moderne mašine su osnova za visoku kvalitetu proizvoda.

Proizvodnja

Proizvodni program
Visoka dubina proizvodnje, različite tehnike varenja, masivno oblikovanje i mašinska obrada na modernim više aksijalnim CNC mašinama, kao i komplicirana termička obrada, omogućuje i
zaokručuje proizvodnju sljedećih proizvoda:

 • Okrugli čelični lanci
 • Člankasti lanci
 • Kovani člankasti lanci
 • Lančanici, pogonske zvijezde
 • Grabulje i »kratzeri«
 • Spojnice i brave lanca
 • Lančani pribor

Kvalitet

Procesne metode proizvodnje garantiraju visoku kvalitetu THIELE proizvoda koji se kroz kontinuirani nadzor u testnim laboratorijama i potvrđuju. Firma THIELE preradi vise od 25.000 t okruglog čelika dok 6% ukupne proizvodnje uništava zbog testiranja.
Firme THIELE ima svoju vlastitu termičku obradu lanaca.

Razvoj i savjetovanje

THIELE inženjeri savjetuju i analiziraju transportno-tehničke zadatke zajedno sa Vama na licu mjesta i pomažu prilikom dimenzioniranja pokretnog lančanog sistema. Specifična tehnička rješenja kupaca se na kraju do detalja razvijaju u vlastitom konstruktivnom odjeljnju firme THIELE.

O firmi THIELE GmbH

Firma THIELE je osnovana 1935. godine od strane gosp. August Thiele. Sa samo osam zaposlenika, lanci su bili vareni u kovačnici. Kasnije su se putem automatskih mašina za savijanje i varenje olakšali fizički napor radnika u proizvodnji. U ranim pedesetim godinama Thiele je započeo s proizvodnjom lanaca za rudarstvo. Nehrđajući čelik (23 MnNiMoCr 54) koji se koristi kao materijal za visoko-kvalitetne lance sa visokim performansama su još tada izumljeni od Thiele inženjera. Svi teški rudarski lanci su bili dizajnirani i izrađeni od strane Thiele-a. Razvoj rudarskih lanaca navedenih veličina od 22 do 56 mm su isto bili izrađeni od strane Thiele-a. Krajem šezdesetih god. Thiele je pruzeo firme Schliper i Nordland. Stoga, proizvodni program je proširen na teške lance za sidra kao i lance za snijeg.
Danas grupa THIELE proizvodi više od 5000 različitih lanaca, kuka i dodataka. Naš cilj je biti glavni lider u inovaciji i tehnologiji lanaca što je bilo dokazano i po nekoliko puta u povijesti poduzeća. Mi smo proizveli najduže (915 m) i najteže (100 t) sidrene lance na svijetu.
Još i danas je firma THIELE u obiteljskom vlasništvu. U uskoj suradnji sa našim klijentima, uvijek tražimo bolja i inovativnija rješenja. Također smo podržavani od strane renomiranih i vodećih istraživačkih instituta. Kontinuirano provodimo istraživanja sa novim saznanjima u tehnici materijala i oblikovanju u cilju za proizvodnjom lakših i sigurnijih proizvoda.
 
CAD – sistemi su korišteni u našoj proizvodnji i dizajniranju proizvoda već godinama. Razvoj naših lanaca kao i proizvodnja otkivaka se proizvodi i planira prema kontrolnom sistemu ISO9001. Stoga jamčimo stalnu i visoku kvalitetu. Kontinuiranim poboljšavanjem naših procesa, uspijeli smo dosegnuti i sami vrh svijetskih standarda.

Galerija